Runy růžový opál

Runy-Runy růžový opál
Sada 24 + 1 run z růžového opálu s vyrytými runovými znaky, včetně sametového váčku. Magické runy Vám pomohou odhalit minulost, pochopit a přijmout přítomnost a naznačí Vám možnosti budoucnosti.
obvykle skladem
Původní cena 858 Kč
sleva 199 Kč
659 Kč
545 Kč bez DPH

Popis

Runy jsou posvátné symboly starých germánských kmenů - prastaré písmo, podobné hůlkovému, jež je pozůstatkem starodávných abeced (pravděpodobně etruských a řeckých). Jejich stáří se odhaduje přibližně na 2000 let. Zpočátku runy sloužily k magickým účelům a pro spojení s božstvy. Runy představují mocný magický a spirituální nástroj. Podle legendy je světu daroval bůh Ódin.

Runy se vyrývaly nebo malovaly na kameny a dřeva, na zbraně, osobní předměty, šperky a talismany. Kořen slova „runa" znamená „tajné" nebo „šeptat". Runám se připisovala a připisuje magická moc - používají se ke zjišťování (věštění) možných budoucích trendů vývoje. Dříve byly runy používány v rituálech pro spojení se s vyššími silami a božstvy. Předpovídaly budoucí výsledky důležitých událostí, jako je úroda, počasí nebo bitvy. Pomocí run bylo možné zrušit zakletí, ovlivnit mezilidské vztahy, zdraví a štěstí člověka. Run a jejich sil je také možno využívat v obrazové magii.

Runy nebyly u všech národů stejné. Bylo několik runových abeced, známých jako futhark nebo futhork.  Názvy jsou, podobně jako u jiných abeced, odvozeny z počátečních písmen. Nejznámější je tzv. futhark germánský, který byl jedním z prvních a byl rozšířen zejména na severu a v oblasti dnešního Německa. Skládá se z 24 znaků a k psaní se nedá použít, protože mu chybí několik znaků latinské abecedy. Staří Germáni každou runu pojmenovali a tak představovala konkrétní předmět.

Runy nejsou jen písmena, ale živoucí magické prasymboly, které je možné runovými pozicemi, zažít k vlastnímu dobru, ba snad dokonce k požehnání celého lidstva. V runách byla obsažena všechna vznešená moudrost, všechno tajné vědění světa. Runové věštění pracuje hluboce s podvědomím. Sáček s runovými symboly reprezentuje celý vesmír. Každá runa představuje svým tvarem jeden z kanálů kosmické energie. Runová magie nevidí budoucnost. Zkoumá příčiny a následky a poukazuje na možný výsledek. Budoucnost je vždy vnímána jako proměnlivá. Čtení (výklad) run se spíše než věštění, provádí jako hodnocení procesu. Člověk tak má možnost podívat se např. na to, co se stalo v minulosti, co se děje právě teď, co ho ovlivňuje a jakým směrem se může dále ubírat. 

nahoru