ŠUNGIT

ilustrace(640×480)ilustrace(720×540)ilustrace(640×480)

je přírodní černý kámen a díky jeho neobyčejným vlastnostem, doslova nazývat „lékem 21. století". Experimentální údaje dokazují, že šungit poskytuje bezpečnou a velmi účinnou ochranu proti škodlivému záření geopatogenních zón a proti elektromagnetickému záření vysílaném televizory, počítači, mikrovlnnými troubami, ledničkami a mobilními telefony.

O šungitu se hovoří jako o opravdovém zázraku, neboť dokáže pohlcovat z okolí a odnímat z lidí všechny negativní energie, včetně emocí a bolestí. Důležitou vlastností šungitu je schopnost harmonizovat okolní prostředí a neutralizovat všechny patogenní vlivy.

V dnešní době, kdy žijeme v časech neustálého napětí, stresu a nepříznivých ekologických podmínkách, nám šungit přináší svými neuvěřitelnými regeneračními vlastnostmi možnost obnovit naši sílu, vitalitu a energii, zvýšit imunitu systému a pomoci s léčením nesčetných zdravotních problémů, jako jsou alergie, bolesti zad, bolesti hlavy, revmatismus, neuralgie, onemocnění dýchacích cest nebo nedostatečná sexuální aktivita. Šungit pomáhá s regulací krevního tlaku a zajišťuje klidný spánek.

Šungit je dvě miliardy stará polyminerální uhlíková hornina, která má neobyčejné složení, strukturu a široké spektrum použití. Nachází se na jediném místě na světě a to na severu Ruska, v oblasti Karélie, poblíž malé osady jménem Shunga. Odtud tedy pochází název tajuplného černého kamene, podobného břidlici „ šungit". Za starých časů si byli místní obyvatelé vědomi neuvěřitelné moci a léčivých schopností šungitu. V oblasti Karélie se nacházejí šungitové lázně, kde se léčí hlavně děti. Je zde místnost obložená šungitem, která má výrazný očistný a regenerační vliv.

 

 

Původ šungitu je dosud záhadný a jeho využití je pestré. Sovětský vědec Semjon Cipurskij zkoumal vzorky šungitu. Výsledky bádání ohromily celý vědecký svět, neboť v karelském šungitu byly objeveny fullereny, což je označení pro chemické uspořádání šestičlenných kruhů atomů uhlíku připomínající fotbalový míč. Fullereny se v lidském těle chovají jako nejsilnější a nejvíce dlouhodobě působící antioxidant a jako prostředek k boji s volnými radikály. Objevení fullerenu byl skutečný průlom v oblasti nanotechnologií a v roce 1996 byla skupince vědců, kteří fullereny objevili a studovali, udělena Nobelova cena za chemii. Fullereny mohou zpomalit růst nádorových buněk a zpomalit aktivitu viru AIDS. Díky těmto vlastnostem vkládá dnešní lékařství do fullerenů velké naděje.  

Od diamantu a grafitu se šungit odlišuje jen strukturou. Na severozápadě Ruska se tak v přírodních podmínkách nachází látka, která se obtížně získává ve vědeckých centrech.

Jak se fullereny v šungitu vytvořily, to dosud nikdo nedokáže objasnit. Díky jejich vysoké koncentraci se připouští i teorie kosmického původu, protože podobné mimozemské fullereny byly nalezeny také v meteoritech.

Řada vědců prosazuje názor, že vznik šungitu je důsledkem slunečních erupcí. Obrovský výron sluneční hmoty,  k němuž došlo asi před dvěma miliardami let (tzv. pátá velká erupce Slunce), zapříčinil v atmosféře a zemské kůře vznik mohutných elektrických proudů, což vedlo k vytváření podmínek k polymerizaci uhlovodíkových plynů. Podle jiných názorů je ložisko šungitu výsledkem pádu obrovského meteoritu nebo dokonce zaniklé planety, na níž kdysi existoval organický život.

Přírodní struktura tohoto minerálu se velmi podobá enzymům ve všech živých buňkách, dokonce i hemoglobinu. V šungitu je uhlík pravidelně uspořádán do globul. Šungit obsahuje téměř všechny prvky periodické soustavy.

Použití šungitu:

  • Ochrana proti škodlivému působení geopatogenních zón.
  • Ochrana proti škodlivému záření mobilních telefonů, TV, mikrovlných trub, ledniček apod.
  • Harmonizace prostředí a zlepšení mikroklimatu.
  • Dodává energii, vitalitu a sílu.
  • Přírodní antioxidant - regeneruje organismus a zvyšuje jeho imunitu. Potlačuje rozvoj mnoha alergických onemocnění.
  • Pomáhá tělu při jeho léčení a obnovuje emocionální rovnováhu.
  • Účinný pomocník při léčbě bolestí zad, hlavy, revmatismu, nervových poruchách, onemocněních dýchacího systému, nedostatečné sexuální aktivitě, spánkových poruchách.
  • Reguluje krevní tlak.
  • Zbavuje stresu, nervozity a napětí.
  • Odstraňuje a pohlcuje vše, co je nebezpečné pro všechny živé bytosti, ale koncentruje a obnovuje vše, co je zdravé pro člověka.
  • Čistí vodu

 

Šungit a čištění vody

Šungit má schopnost dezinfikovat a čistit vodu téměř od všech organických sloučenin (včetně pesticidů), kovů, bakterií a škodlivých mikroorganismů. Voda z Oněžského jezera v Rusku může být použita jako pitná bez předchozího čištění. To je výsledek tisícileté interakce se šungitem. 

Vědecké studie prokázali, že voda čištěná šungitem je naprosto netoxická a může být používána bez předchozího varu. Voda má silné antibakteriální schopnosti. Během experimentů byla voda znečištěná streptokoky skupiny A a D. Experiment ukázal, že pouze po půl hodině se v šungitové  vodě koncentrace streptokoku skupiny D snižuje o faktor 100 a skupiny A do faktoru 900! Šungit čistí vodu z různých sloučenin chloru, dusičnanů, mědi, hořčíku, železa, vyčistí vizuálně špinavou vodu, eliminuje kyselou chuť. Šungit odstraňuje těžké kovy, chlór, obohacuje pitnou vodu o draslík.

Šungitová voda má protizánětlivé účinky, působí jako antioxidant a má široké léčebné vlastnosti:

Vnitřně (pití )léčí:

Gastritida, problémy slinivky břišní, žlučníkové problémy, koliky, cukrovka, jaterní a ledvinové poruchy.

Běžné onemocnění dýchacích cest (nachlazení, chřipka, bolest v krku, angína apod.). Vhodné použít šungitovou vodu jako kloktadlo.

Alergie - po požití šungitové vody dochází k prudkému poklesu histaminu v krvi, což výrazně sníží průběh alergie. Doporučuje se pít alespoň 2-3 sklenice šungitové vody denně.

Artritida, revmatismus, impotence, astma, anémie, chronický únavový syndrom, poruchy imunitního systému, dyspepsie, kardiovaskulární onemocnění.

Přináší úlevu od bolestí, zejména pohybového aparátu.

Brání rozvoji a vzniku arteriosklerózy.

Pomáhá odstraňovat kocovinu.

Odstraňuje nervozitu, stres a napětí.

Dodává energii a vitalitu.

Zevně (obklady) léčí:

Špatně se hojící rány.

Urychluje hojení řezných ran.

Popáleniny a proleženiny.

Atopický ekzém.

Lupénka.

Vředy, akné a furunkly.

Šungitová voda má mimořádné revitalizační účinky pro zdraví pleti a vlasů. Oplachování vlasů šungitovou vodou napomáhá proti jejich předčasnému stárnutí a vypadávání.  Posiluje vlasové kořínky a bojuje proti lupům. Vlasy jsou pružnější a zdravě vypadající. Denní používání šungitové vody k mytí obličeje nebo těla zlepšuje pružnost pokožky, kůže se omlazuje, vrásky se vyhlazují a obnovuje se celková elasticita pleti. Pokožka je tak výrazně mladší, zdravější a zářivější. Pravidelné pití šungitové vody pomáhá ke zbavení se akné, zarudnutí kůže a dalších kožních problémů.

Příprava šungitové vody:

Šungitové kameny důkladně opláchněte (bez použití mýdel a jiných čistícíc prostředků) pod tekoucí vodou.  Šungitové kameny dejte do skleněné nebo smaltované nádoby a zalijte studenou vodou v tomto poměru: 100 g šungitu na 1 litr vody. Po 30 minutách začne voda vykazovat antibakteriální aktivitu. Vodu nechte odstát po dobu 2 dní až do zmizení jejího zakalení. Vodu dle potřeby průběžně dolévejte. Po 48 hodinách voda bude biologicky aktivní a je tak připravena pro vnitřní a vnější použití.

Šungitová voda je mimořádně čistá a přírodní voda získaná z vody z kohoutku bez složitých a nákladných procedur.

Pro léčebné a preventivní účely je vhodné pít  2-3x denně 250 ml šungitové vody.

Podmínky pro používání šungitové vody jsou neomezené (pití, koupele, masáže, kosmetika, obklady, příprava jídel apod.).

Čištění šungitových kamenů:

Šungitové kameny potřebují pravidelnou péči a očistu. Jednou měsíčně kameny omývejte pod tekoucí vodou, aby se z nich odstranil povlak, který se na nich vytvořil, a dejte je nabít na sluníčko.  Kameny je vhodné po půl roce používání vyměnit za nové a použité vrátit zpět matičce Zemi.

Šungitová pyramida:

Šungitová pyramida je malý model egyptské pyramidy, vytvořený ve stejném poměru jako Cheopsova pyramida v Egyptě. Je dokázáno, že pyramida neutralizuje všechny patogenní místa na povrchu Země a ovlivňuje příznivě lidské zdraví. Jak výzkum ukazuje, pyramida vyrobená ze šungitu má nejlepší ochranné vlastnosti.

Šungitová pyramida vám pomůže:

Ochránit proti škodlivému záření geopatogenních zón. Geopatogenní zóny se vyskytují v důsledku nesrovnalostí v zemské kůře způsobených podzemními toky, prameny, geologickými anomáliemi (zvrásnění, zlomy, radioaktivní místa apod.) nebo Hartmannovy či Curryho pásy, které vytváří husté sítě podle směrů světových stran.  Dlouhodobý pobyt v těchto zónách může vést k častým angínám, astmatu, u starších potom k vysokému krevnímu tlaku, zánětu žil, bušení srdce, neplodnosti, cukrovce, nebo k rakovině. Časté jsou také bolesti páteře, hlavy, kloubů a další zdravotní potíže. Čím se člověk vyskytuje v geopatogenní zóně déle, tím jsou obtíže závažnější. Lékařský výzkum potvrzuje, že geopatogenní záření způsobuje kardiovaskulární onemocnění a podílí se na vzniku rakoviny až z 60 %. Avšak ten, kdo se chce úspěšně léčit, měl by myslet na působení zmíněných zón. Když je šungitová pyramida umístěna v blízkosti člověka, jeho imunita se posiluje a nervové napětí se snižuje. Slábnou bolesti hlavy a nespavost a celkový zdravotní stav se zlepšuje.

Ochránit proti elektromagnetickému záření.  Šungitová pyramida chrání domy a průmyslové prostory proti elektromagnetickému záření, vycházejícího z televizorů, počítačů, mobilních telefonů, mikrovlných trub, ledniček a dalších výtvorů moderní civilizace. Stačí umístit šungitovou pyramidu mezi vás a kterýkoliv z těchto zařízení. Umístění pyramidy vedle vaší postele harmonizuje prostředí, ve kterém spíte, což vede ke nížení nervozity, nespokojenosti a nadměrného vzrušení.

K čištění kamenů, minerálů, šperků, mincí a amuletů od všech nashromážděných negativních energií. Umístěte předměty, které chcete očistit v blízkosti šungitové pyramidy. Předměty, které lze čistit vodou můžete ponořit na 48-72 hodin do sklenice se šungitovou vodou (nejlépe na sluníčko).

K oživení prostoru. Většina kamenných pyramid, jako je růženinová, nefritová apod., produkují pozitivní topole v okruhu od půl do tří metrů. Šungitová pyramida dělá obytnou plochu zdravější v okruhu širším pěti metrů. Dokonale odčerpá všechny negativní energie z místnosti. Po několika hodinách v její přítomnosti, budete cítit, že je prostor zbaven špatné energie a vaše vlastní vnitřní energie, že je oživena. Pobyt v takto vyčištěné místnosti zvyšuje celkovou vitalitu a odolnost těla, zvyšuje pracovní výkonnost zdravých jedinců. Šungitová pyramida umístěná v místnosti dokáže také opravit energie biopole člověka.

K čištění vody.  Vodu můžete snadno vyčistit postavením šungitové pyramidy do 3-litrové nádoby. Nádobu nechte postavenou nejépe na slunci po dobu 48-72 hodin. Tato voda bude přínosem jak pro vnitřní, tak vnější užití (viz. léčebné účinky šungitové vody v textu výše).

Ke zmírnění stresu, napětí a bolestí. Vezmete-li si malou pyramidu sebou k zubaři, pomůže vám zmírnit bolest a urychlit hojení. Přítomnost šungitové pyramidy, např. na pracovišti, harmonizuje atmosféru. Lidé ztrácejí nervozitu, nespokojenost a jejich pracovní výkon se zvyšuje.

Péče o šungitové pyramidy:
Každé dva až tři týdny, umístěte pyramidu asi hodinu na čerstvý vzduch (např. na balkon apod). Její ochranné funkce tak budou obnoveny.

Šungit a Orgonit:

Zdá se, že šungit a orgonit byly stvořeni jeden pro druhého. Orgonit pohlcuje a přeměňuje energie. V orgonitu se jako hlavní kámen využívá křišťál pro jeho harmonizující a neutralizující vlastnosti. Pokud položíme na odlitek orgonitu přírodní šungit, charakter energií v okolí se zjemní. Šungit ještě více uzemní a uklidní vířivý charakter přívalu orgonové energie. Také účinnost na patogenní a jiné disharmonicky působící vlivy se nejméně zdvojnásobuje, protože šungit neutralizuje nerovnováhu vlnových délek ve svém okolí již i sám o sobě zcela přirozeně a v orgonitu se jeho potenciál ještě více posílí.

Kombinace směsi orgonitu s přidaným šungitem je proto mnohem účinnější do větší vzdálenosti. Lze říci, že v běžné místnosti se díky kombinaci orgonitu s šungitem uvnitř zbavíme všech negativně působících vlivů. Pokud potřebujeme takový účinek nechat na sebe působit např. ve větší pracovní hale, postavíme si orgonit s šungitem na svůj pracovní stůl či pod něj. Orgonit se šungitem bude působit intenzivně v okruhu několika metrů a v jeho dosahu nás bude zbavovat působení patogenních vlivů prostředí na nás.

Orgonit s kusy šungitu má opravdu jedinečné působení na své okolí. Je vhodný k různým terapiím, protože velice uklidňuje rozjitřené emoce, energie, a ukotvuje energetický systém člověka.

Neobyčejné vlastnosti šungitu velice oceňují a vyhledávají především citlivější lidé, protože jeho charakteristické působení vnímají velmi intenzivně právě v kombinaci orgonitu. V této kombinaci nastává zajímavá věc: Ačkoli orgonit sám harmonizuje prostředí, použitý šungit uvnitř ještě harmonizuje samotný orgonit a jeho pole odrážené do okolí. Rozdíl orgonitu s šungitem a bez šungitu je podobný jako mezi citlivě kořeněným a ochuceným jídlem, nebo jídlem mdlým. Šungit přidává k působení orgonitu svoji energetický charakter a vliv velmi znatelně.

nahoru