Čínské mince symbol štěstí a prosperity.

Talisman pro získání a podporu štěstí, bohatství, úspěchu, harmonie a lásky v životě. Číňané používali kovové mince již od 7. stol. Dávné čínské mince mívaly uprostřed dírku ve tvaru čtverce, která představovala přijímající energii jin. Celkový kulatý tvar odpovídá energii jang.

Odpradávna jsou tyto čínské mince považovány za mimořádné nositele štěstí, často jsou jako „mince štěstí" označovány. Současné mince jsou vytvořeny podle originálních vzorů prvních starověkých čínských mincí. Mince sloužili jako vyznamenání za vynikající zásluhy pro zemi a společnost. Kdo toto vyznamenání obdržel, tak povýšil a rychle zbohatl. Proto se věří, že mince přináší hojnost a bohatství. Zatímco účelem ji lze nosit v peněžence. Tři mince slouží k věštbě I-ťing. Ve feng šuej jsou mince uplatňovány též jako amulet nebo symbol ochrany. Určitý počet mincí (3, 5, 7, nebo 9), navázaných na červených hedvábných stužkách (červená je feng šuej barvou radosti), se zavěšují nad hlavní vchod do domu pro přivolávání štěstí a odvracení neštěstí.

Použití ve feng šuej: oblast bohatství, oblast kariéra

  • devět mincí pod sebou na červené stužce přináší nepřetržité štěstí
  • osm mincí pod sebou na červené stužce zavěšených nad pokladnou nebo v oblasti bohatství pro nepřetržitý přísun peněz
  • jedna mince na stužce zavěšená do oblasti bohatství, položená v pokladně nebo nošena v peněžence, přitahuje a udržuje přísun peněz
  • větší mince vložená do skleněné misky a ozdobená kouskem červeného sametu přitahuje štěstí a odvrací zlo
  • tři mince vystavené v mističce na psacím stole pro přísun štěstí, úspěchu a hojnosti
  • aby proud peněz nikdy nevyschl - tři mince samostatně vložené do pokladny
nahoru