Dáváte přednost tradicím a přírodní kosmetice?

Pak si jistě zamilujete naši úžasnou kolekci - s láskou a nadšením - vyráběných českých, čistě přírodních mýdel. 

Díky použití těch nejkvalitnějších ingrediencí jsou šetrná k pokožce, rafinované vonné kompozice pokožku nádherně provoní a zanechají hedvábně vláčnou a sametově hebkou. 

Každé mýdlo je pečlivě a s láskou ručně vyrobeno dle tradičních postupů v malé české manufaktuře. Jednotlivá mýdla se od sebe liší originálními recepturami, které jsou podřízeny účelům, za kterým jsou vyrobené.

Vyberte si svou oblíbenou vůni přírodního mýdla a dopřejte své pokožce tu nejlepší péči a luxus!

V naší široké a lákavé nabídce naleznete mýdla pro různé typy pokožky, pro citlivé partie, řadu speciálně určenou pro muže, mýdla čistě bylinková a limitované, často se měnící edice luxusních mýdel se zábavnou tématikou, která korespondují s právě probíhajícím ročním obdobím.

Můžete se tak těšit na kouzelnou a romantickou kolekci mýdel valentýnských, kolekci provoněnou nádhernou svěžestí jara, okouzlující a šťavnatě sladkou kolekci letní, stejně tak prohřívající podzimní a zimní, či slavnostní vánoční. S našimi mýdly se nikdy nebudete nudit a budete tak mít dostatek inspirace na nákup originálních voňavých dárků pro vaše blízké po celý rok.

Proč si vybrat naše česká přírodní mýdla?

Značka se řídí sloganem „Buď hlasem, ne pouze ozvěnou“, proto jsou její mýdla jiná, než běžně dostupná přírodní mýdla. Snaží se uspokojit nároky a vkus, co nejširšího spektra zákazníků a povzbudit jejich fantazii.

Při výrobě nejsou používány žádné prefabrikované suroviny, ale mýdla se vyrábí ručně dle tradičních postupů za studena, a to spojením čistých rostlinných olejů, vody a louhu. Poté je mýdlová směs provoněna 100 % přírodními esencemi, vonnými oleji, bylinkami, kořením, nebo kousky ovoce.

Největší inspirací i zdrojem většiny použitých surovin je nádherná česká příroda. Bylinky do mýdel jsou pěstovány ve středních Čechách nebo sbírány v krásné horské krajině Krušných hor. Ingredience, ze kterých jsou mýdla vyráběna, jsou ekologické, čisté a přírodní.

Jak přírodní mýdla pečují o vaši pokožku?

Každé mýdlo je svým jedinečným složením a recepturou určené přímo pro daný typ pokožky. Vybírejte proto vhodné mýdlo, nejen podle toho, zda-li se vám líbí, ale zda-li je svým složením určeno přímo pro váš typ pokožky.

Najdete u nás mýdla pro suchou, citlivou a ekzematickou pokožku, stejně jako pro mastnou a aknózní, která vyžaduje speciální péči. Dále pak mýdla pro pleť normální a bezproblémovou, která si může dovolit v koupelně i trochu víc zábavy. Tato mýdla voní po ovoci či exotických květinách, mají barevný a zářivý vzhled a jsou prostě „fancy“, stále však i při své sytější vůni a barvě velmi jemně mydlí a zanechávají pokožku jemnou a nevysušenou.

Při pravidelném používání přírodních mýdel na sobě brzy pocítíte, jak je vaše pokožka krásně vyživená, jemná a nevysušená. Je dost možné, že již nebudete potřebovat ani tělová mléka a krémy.

Mýdlo patří na mýdlenku

Díky obsahu olejů a menší tvrdosti jsou ručně vyráběná mýdla ovšem náchylnější k rozmáčení, proto je potřeba o ně pečovat. Používejte pod ně ideálně mýdlenku ze dřeva či keramiky s odtokovými dírkami či mřížkou a udržujte ji v co nejsušším stavu. Po umytí a odložení mýdla zpět na mýdlenku doporučujeme přebytečnou vodu z mýdlenky slít, aby mýdlo nesedělo v loužičce. Tím by zbytečně změklo a rozmáčelo se. Kostka našeho přírodního mýdla vydrží zhruba 2-3 týdny podle četnosti užívání.

Jaká je doba trvanlivosti přírodních mýdel?

Ačkoli jsou naše ručně vyráběná mýdla, díky celému výrobnímu procesu produktem, který se nekazí, i tak mají omezenou trvanlivost. Stejně jako rostlinné oleje, které používáte při vaření, po čase ztrácí vůni a chuť a mohou žluknout. Proto přírodní mýdla nepoužívejte jako klasická komerční mýdla jako voničky do skříní.

Minimální trvanlivost je 1 rok od data výroby. Některá mýdla vydrží déle, jiná kratší dobu. Pokud je trvanlivost menší — díky některým olejům, které se kazí rychleji, případně jiným obsaženým látkám, vždy se to dozvíte na obale. Řídit se můžete také vlastním čichem — žluklý olej má specifický odér

Použité suroviny: Nosnou složkou našich mýdel jsou prvotřídní rostlinné oleje lisované za studena, některé v raw kvalitě, od české firmy Bohemia olej.

Každé mýdlo obsahuje:

olivový olej — dodává mýdlu jemnost a hydrataci

kokosový olej — vytváří pěnivost a bublinky a zaručuje mycí účinky

palmový olej — zajišťuje trvanlivost a tvrdost mýdla

Jednotlivá mýdla jsou pak doplněna o další výživné oleje a másla — napři. bambucké máslo, mandlový, ricinový, řepkový nebo slunečnicový olej.

Všechna mýdla jsou hygienicky i legislativně schválena a přísně splňují všechny hygienické normy a požadavky platné v ČR i EU.

nahoru